30 Temmuz 2017 Pazar

C# sayı tahmin oyunu

Merhaba arkadaşlar, bu gün c# console ile basit bir sayı tahmin oyunu yapalım. C# sayı tahmin oyunu, yine daha çok işin mantığını anlamak için ve ya okul zamanlarında kullanılan bir uygulama türüdür. Tabii ki siz isteğinize bağlı olarak daha yaratıcı programlar geliştirebilirsiniz. Örneğin; bu oyuna bir kullanıcı girişi yapma ve ya veritabanı ile kullanıcı kayıt sistemi oluşturup, puanlama yapma gibi özellikler ekleyebilirsiniz. Tabi bunların hepsi bir sonraki aşamalardır önce böyle uygulamalar yapıp daha sonra ileri gitmek lazım, ileri gidip bir çok sorunla karşılaşmaya başlayınca ve zamanla bu sorunları çözmeye başlayınca bir çok şey öğrendiğinizin farkına varacaksınız. Kısa bir giriş yaptıktan sonra sayı tahmin oyunumuzu anlatmaya başlayalım.
Program basit olarak şöyle çalışmaktadır: Program ilk çalıştığında 0 ile 20 arasında otomatik bir sayı üretir. Bu sayıyı bilmek için 5 hakkımız vardır. Bir sayı yazdığımız zaman ilk üretilen sayı bizim tahmin ettiğimiz sayı değilse program daha büyük ve ya daha küçük sayı üretin diye bir mesaj gösterir ekranda. Eğer Doğru sayıyı bulursak ise, kaç kere tahminde bulunduğumuzu yazarak oyunu sonlandırırız. Şimdi kodları paylaşalım.
C# sayı tahmin oyunu kodları:
Programın kodları bu şekildedir. Hak ve ya tahmin aralığı gibi kısımlar sabit olarak verilmiştir siz isteğinize göre değiştirebilirsiniz. Kolay gelsin.